Projekat „Povećanje bezbednosti dece viših razreda osnovnih škola“ izvodio je Centar za IT edukaciju pod pokroviteljstvom Agencije za bezbednost saobraćaja. Projekat se sastojao iz tri modela (načina realizacije): predstava za učenike petog i šestog razreda, interaktivna nastava za učenike od petog do osmog razreda i vršnjačka edukacija za učenike od petog do osmog razreda. Predviđena je poseta sredinama, koje po statistici, u poslednjih par godina prednjače po broju saobraćajnih nezgoda, naročito u kojima su uključena deca uzrasta od 11 do 14 godina.

Nastavne jedinice realizovane su u vidu interaktivnog časa sa korišćenjem multimedijalnih sadržaja, koji su na sebi svojstven način približili temu bezbednog ponašanja u saobraćaju.

Predstava za decu „Perica Jelkica i čarobni saobraćaj“ u sebi je sadržala i snimke koje su se koristile u prezentaciji, kako bi deci ukazale na značaj i važnost bezbednosti u saobraćaju, te su deca izuzetno dobro ragovala.

Nastavu su pratila i deca u inkluzivnom obrazovanju i sva tri modela nastave za peti i šesti, i tri modela nastave za sedmi i osmi razred bila su prilagođena deci u inkluzivnom obrazovanju.

Jedan od modela nastave bila je i vršnjačka edukacija. Zajedno sa predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja napravljena su dva tima vršnjačkih edukatora.

Projektom je obuhvaćeno 11 gradova. Planirano je da obuku prodje 3500 učenika, projekat je na kraju prošlo više od 5000 učenika širom zemlje.

Period realizacije projekta: novembar 2018. – mart 2019. godine.